Stella Maris historie 

Ejendommen blev bygget af Frederik Lehmann Weber i 1904 og hed Kogtvedhus. I 1906 blev stedet solgt til Hvidkilde Gods. De næste 10 år blev stedet brugt som enkesæde for enkegrevinden Anna Ahlefeldt-Laurvig-Lehn. Grevinden flyttede ind med en husholdning på ca.18 tjenestefolk til at passe huset, staldende og jordene omkring. Grevinden gav stedet navnet Stella Maris – det er latin og betyder havets stjerne.

Hvidkilde Gods sælger stedet i 1916 til en sjællænder, der brugte stedet som privat sommerbolig. I 1927 bliver Stella Maris første gang åbnet for andet end ren privat beboelse. Navigationsskoleforstander Aage W. Tuxen køber stedet og åbner en skole for folk, der ville emigrere og lære sprog. Siden blev det indrettet til sommerpensionat.

I 1935 køber den unge diakon Kresten Christensen Stella Maris og gør det til et kristent rekreationshjem og sommerpensionat.

I 1967 bliver Stella Maris købt af Indre Mission og indrettes som missionshotel, hvor der holdes daglige andagter. Et væsentligt formål for Stella Maris var i alle årene at tilrettelægge arrangementer, hvor forkyndelse af Guds Ord var det bærende i arbejdet.

På missionshotellet blev der ikke serveret alkohol, og der fandtes ikke en minibar på værelset. Dette gav bl.a. forretningsrejsende mulighed for at være væk hjemmefra uden fristende alkohol. Hotel Stella Maris var det sidste missionshotel i Danmark, og salget af hotellet slutter dermed driften af missionshoteller.

Det nye Stella Maris Hotel de Luxe har intet med Indre Mission at gøre – hotellet drives i privat regi med både vin i kælderen og cocktails i baren. Stella Maris Hotel de Luxe åbnede 1. marts 2014 med 36 luksuriøse værelser, mødelokaler, lounge, bar, terrasse, vinkælder og restaurant.